Кмет проиграл на комар парите за дърва на цяло село

Дисциплинарно уволнение виси над кметския наместник на село Патриарх Евтимиево Димитър Симеонов заради изчезнали пари за дърва. Съмненията на хората са, че управникът е профукал вноските им на комар. Извършена е дисциплинарна проверка по моя заповед, но чакам писмени обяснения и най-вероятно ще се стигне до освобождаване от работа, потвърди кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов, под чиято шапка е Патриарх Евтимиево.
Кметството на селото от началото на седмицата е под ключ, Симеонов се е покрил, видя на място екип на "Марица". "Напразно търсите Димитър, той ей сега тръгна за болницата, че има херния и по спешност ще го оперират", заявява Радка Попова, съседка на Симеонов. "А, той кметът още от снощи е в болница и чака операция", разказват в кафенето “При Баджо” в насрещния край на селския площад.

Темата за изчезналите пари за огрев е най- обсъждана в селото, но мераклии да говорят срещу кмета почти няма.

"Завистници разнасят разни слухове за него, че уж не бил добър кмет", отсича философски мъж в кръчмата. "Ти не го слушай, ами по-добре питай бай Георги колко месеца си чака дървата и още нищо не е видял, а парите отдавна е прибрал наместникът Симеонов", сочат мъжете към възрастен мъж.

“Вярно е, още нямам дърва, чакам, нямам представа защо е така, а парите отдавна съм дал на кмета”, признава бай Георги Желязков.