Петко Маринов: „Дунав 8806“ ни води с половин класа, но ще се борим

Тази неделя от 18 часа „Дунав 8806“ ще играе първото си голямо домакинско дерби през сезона срещу „Нефтохимик“. По този повод „Утро“ разговаря със старши треньора на бургазлийки Петко Маринов.

- Г-н Маринов, какъв е вашият прочит на първите кръгове от първенството?
- Не смея да говоря нищо. Почвам да се чудя дали въобще разбирам нещо от баскетбол.
- А, хубава работа!
- Сериозно ви казвам. Имам предвид, че не очаквах да вземем всичките си 4 мача дотук. Извадихме две срещи с продължения, но пък неочаквано леко се справихме с „Левски“. При нас няма нещо кой знае какво ново. Новото е, че дадохме шанс на Борислава Христова. В интерес на истината, дори и да греши често, тя ни помага доста.
- Какво излиза сега - че отписвате вашия отбор?
- Не го отписвам и както винаги ще се борим до последно с всичките си сили, но „Дунав 8806“ и „Монтана“ са с класа над другите тимове. Хайде, да не е цяла класа, половин да е, но е факт. Силен отбор, способен на изненади, има и „Левски“.
- Гледахте ли мача на „Дунав 8806“ срещу „Мерсин“?
- Гледах го по телевизията и се изядох от яд. Вашите направиха много хубави 20-25 минути и стопиха до 6 точки пасива си от 20. Този мач можеше да бъде спечелен, ако някои момичета бяха с повече кураж. Като че ли точно това не достигна - самочувствие. Намирам още, ако позволите малък разбор, че Таня Чиров все още не е влязла в ритъм. Помните ли онази ситуация, когато влезе под коша, но вместо да извади топката навън, допусна грешка! Това беше един от ключовите моменти.
- По програма идният мач трябваше да е в Бургас, но вие се съгласихте с промяна на домакинството.
- Приехме тази рокада от респект към единствения български отбор, който участва в евротурнирите. Ние бяхме длъжни да направим този жест. Освен това прекрасните фенове в русенската зала заслужават нашето уважение. Дано стане хубав мач и хората да останат доволни.
- Като треньор, който „не разбира от баскетбол“, каква е вашата прогноза?
- Ще се борим с всички сили за достойно представяне.