Баба се спаси от измама с операция, но даде 4000 лева „да заловят“ измамника

Възрастна жена за малко да се спаси от телефонни измамници, но те хитро сменили тактиката, когато усетили, че изтърват тлъста плячка. Жената повярвала на новата версия за полицейска операция, в която бил замесен спешният тел. 112 и дала всичките си спестявания на изобретателните мошеници.
В понеделник около 21 часа на домашния телефон на 70-годишна русенка се обадил „д-р Кожухаров“ и като разбрал, че дъщеря й е в чужбина, съобщил, че тя си е счупила крака и трябват пари за спешна операция. Жената трябвало да даде колкото има. Разтревожената майка веднага казала, че има 4000 лева, а „лекарят“ й определил среща, на която да предаде парите.
Старицата обаче се усъмнила, че искат да я измамят, и се свързала с дъщеря си по скайп. След като се уверила, че тя е добре, не отишла на срещата. Това обаче ядосало наглия измамник и той скроил нов план, за да прибере тлъстата сума.
Във вторник в 8.30 часа телефонът на бабата отново звъннал, но този път гласът се представил за служител от тел.112. Той казал на жената, че разговорът й с „д-р Кожухаров“ предната вечер е подслушан и ще се проведе полицейска акция за задържането на измамника. За целта обаче бабата трябвало да даде исканите пари на „санитаря“, за да може ченгетата да го заловят с вещественото доказателство за измама. След половин час „служителят от тел.112“ пак се обадил и казал, че капанът вече е заложен, бабата да излезе на терасата и като види мъж да й маха, да му хвърли парите. Речено-сторено, старицата хвърлила парите на мъж, който й помахал. Той обаче си тръгнал, а полицаи не се появили отникъде. Тогава жената разбрала, че все пак е измамена и подала сигнал в полицията.