Нова алтернатива скочи на току-що пръкналата се националистическа партия

В София бе учредена партия на абсурда, чието обявяване звучеше като от емисия на новините от 1 април. В основата на новия политически субект Националистическа партия на България ще бъдат младежки националистически организации и членове на фенклубове от София и страната като "Национална съпротива", всички дивизии на "Кръв и Чест", "Българска Национално-радикална Партия", фен-сдружение "Офанзива" и др. Това е официалната позиция на партия Нова алтернатива относно новоучредената формация Националистическа партия на България.
"Националистическа партия на България се явява като поредния псевдопатриотичен проект в страната, разчитащ на 15-минутна слава, постигната чрез добре планирана медийна кампания. 15-минутната слава на омразата и на подклаждането на междуграждански конфликти. 15-минутна, но достатъчна, за да вкара популизма в парламента", смятат от Нова алтернатива.

От партията препоръчват: " Запомнете добре новите говорители на омразата, запомнете обещанията им, претенцията, че са свръхчовеци! Припомнете си я, когато влязат в коалиция с някоя от партиите на статуквото, против които се обявяват! Всъщност, единственият ангажимент, който новата парадно-националистическа партия поема, е да противопостави българските граждани един на друг и да прибере онези 30 сребърника, които някой ще преведе в офшорните й сметки".

"Нова алтернатива" се обявява категорично против регистрирането на Националистическа партия на България. Тази нова формация е противоконституционна. Страната ни се нуждае от идеологията на модерния патриотизъм, а не от кутията на Пандора, изливаща фашистки групички из улиците на страната. Защото в лицето на тези групички няма значение колко си патриот. Не е важно, че човек от турски произход говори по-правилен български от "наследниците" на Левски и Ботев, няма значение, че виетнамската жена от "Илиянци" пее български народни песни, играе дунавско хоро и може да изрецитира половината "Моторни песни" на Вапцаров. Значение има сутрешните вестници да носят подобни заглавия: "Сирийски изверг закла българско момиче", заявяват хората на Николай Цонев.

Партията съобщава още, че ще внесе искане при главния прокурор Сотир Цацаров против регистрирането на Националистическа партия на България, тъй като партията се формира като противоконституционна и погазва членове от Наказателния кодекс.