Девет нови футболисти излизат на първата тренировка на „Дунав“

Ръководството на ФК „Дунав“ представи вчера новия помощник треньор на представителния отбор Людмил Киров. Бившият русенски футболист, работил последно като наставник на юношеския тим на „Верея“ /Стара Загора/, ще бъде дясна ръка на старши наставника Веселин Великов. Любо Петков ще продължи да работи с вратарите, а известният в близкото минало лекоатлет Ростислав Димитров ще се грижи за кондицията на играчите. 
„С Людмил се познаваме от 7-8 години. Той е човек, който разбира от футбол“, каза Великов, след което съобщи имената на новите футболисти, които ще излязат за първа тренировка на 7 юли. Великов уточни, че някои момчета със сигурност ще останат в отбора, а други ще трябва да се доказват чрез проби.
Феновете ще могат да видят на първото занимание /18 часа, Градски стадион/ централния защитник на „Черноморец“ /Бс/ Мартин Димов, братята халфове от „Калиакра“ Пламен /24-годишен/ и Кристиян /23/ Кожухарови, централния нападател на „Миньор“ /Пк/ Андреас Васев, халфа Мирослав Будинов /играл в „Любимец“ и Гърция/, халфа на „Любимец“ Николай Колев, офанзивния халф на „Спартак“ /Пд/ Слави Читаков /23-годишен/, халфа на „Съединение“ Кирил Георгиев, юношата на „Левски“ и бивш халф на „Любимец“ Георги Чакъров.
На въпроса кои футболисти, играли за „Дунав“ през последния сезон, ще останат в отбора, Великов отговори: „Разговарях с почти всички. Играчите в тимове от „В“ група не подписват договори, така че не знам кой от тях ще изпълни обещанието си да играе за нашия отбор. Водим преговори с още няколко футболисти“.
Той съобщи и програмата с набелязаните контроли: 16 юли - „Дунав“-“Академик“ /Свищов/, 17 юли - „Лудогорец“ /младежи/-“Дунав“, 19 юли - „Добруджа“-“Дунав“, 26 юли - „Локомотив“ /Горна Оряховица/-“Дунав“, 30 юли - „Дунав“-“Етър“, 2 август - „Дунав“-“Спартак“ /Плевен/, 6 август - „Дунав“-“Светкавица/.
Каква ще е целта пред отбора? Екпресното му завръщане в професионалния футбол.
На въпроса как ще коментира последните закани на каварненския кмет Цонко Цонев, че „Калиакра“ ще отвее конкуренцията още на полусезона, Великов се усмихна: „Ще видим кой кого ще отвее!“