УЕФА: "Лудогорец" диктува модата в Лига Европа

Европейската футболна централа се скъса да хвали "Лудогорец" на официалната си страница. Супер признанието за родния евробоец от УЕФА идва часове преди шампионите да излязат за четвърта поредна победа в груповата фаза на Лига Европа.

Те посрещат "Черноморец" (Одеса) в четвъртък от 20,00 ч. на Националния стадион. Постиженията до сега изкачиха разградчани до 27-о място по спечелени точки за сезон 2013/2014. "Лудогорец" има 6.725 пункта и се нарежда пред грандовете "Валенсия", "Селтик" и "Лион". В обширен материал УЕФА напомня, че българският тим е сред малкото, които не са допуснали гол в същинската фаза. Другите са "Тотнъм" и "Айнтрахт". В статията се казват добри думи още за "Залцбург" и "Фиорентина". Явно босовете на футбола на Стария континент считат "Лудогорец" за най-заслужил от споменатите пет клуба. Това си личи от факта, че са публикували в материала снимка, на която "орлите" се радват след поредния гол в противникова мрежа.

Междувременно един от опитните играчи на разградчани Христо Златински доказа, че е мъжко момче. Той пожела да играе, въпреки че го мъчи контузия. "Ходя на физиотерапия и доктора прави всичко възможно. Не мога да кажа какви са шансовете да играя. Леко тичам, няма болка, но още не съм опитал с топка да тренирам. Имам желание да играя в мача дори и с по-силна болка, ако треньорът разчита на мен. Залогът е голям и ще дадем всичко от себе си, за да победим", заяви Златински.