Оставането с Windows XP било по-страшно от Хелоуин

Компютрите ви ще станат уязвими след 8 април 2014, предупреди Microsoft.

Windows XP управлява около 31% от компютрите в света, а в последните дни Microsoft засили кампанията за преход към по-нова платформа, като основният аргумент е рискът за сигурността.
Страшното ще настъпи на 8 април 2014 година – след тази дата потребителите на XP няма да получават обновления и ъпдейти на сигурността и компютрите им ще станат уязвими към хакерски атаки и вируси, предупреждават експерти от компанията.
По повод на вчерашния маскарад, в един от блоговете на Microsoft бе публикувано изявление, че оставането с Windows XP е „по-страшно от Хелоуин”, тъй като операционната система навлиза в „антична фаза на своя живот”.

„Нека да не позволим последният ни спомен за Windows XP да бъде свързан със загуба на данни и престой, защото не сме игнорирали предупрежденията за ъпгрейд. За съжаление, някои потребители мислят, че могат да продължат да плащат на своите партньори за поддръжка, но каква поддръжка може да окаже партньорът за една остаряла операционна система?”, коментира Роб Уогонър от Microsoft.
Компанията вижда в наближаващата дата 8 април добра възможност да привлече повече потребители към новата платформа Windows 8.1, така че, подобни изявления се очаква да зачестят в следващите седмици и месеци.