Непознат чичко отровил 3-годишно дете с бонбонки

Момченце на 3 години и 6 месеца е прието в реанимацията на врачанската болница в нощта срещу сряда със съмнение за интоксикация, съобщи шефът на здравното заведение Светозар Луканов.

Малкият Ихтиандър от село Михайлово е почерпен с бонбонки от непознат чичко, разкри майка му Галина. Това се случило привечер във вторник. Мъникът си играел навън и тя го извикала да се прибира за вечеря. Ихтиандър я послушал, влязъл в къщи, но се почувствал зле. Доспало му се, езикът му надебелял и получил смущение в дишането. Тогава признал, че някакъв мъж му дал няколко бонбона и той ги хапнал. Към полунощ близките му извикали линейка.

Хлапето било закарано в спешния център в Козлодуй, откъдето е транспортирано във Враца. Консултирано е с педиатър и невролог и са му направени всякакви изследвания. Към 4 часа е прието в реанимацията, където състоянието му е стабилизирано. Лекарите обаче не са открили данни за отравяне. Предстои да се уточни дали няма мозъчна травма, което ще опровергае версията на майката.

Полицията вече разследване причините за състоянието на детето. Не е изключена хипотезата за домашно насилие или инцидент, който близките прикриват.

Ихтиандър има още три по-големи братчета. Всичките деца се водят на името на майка им. „Галина дойде с децата преди около месец в селото и се настани при родителите си", разказа кметът на Михайлово Стефан Ангелов. Той не я познава добре, но я е регистрирал като безработна.

В реанимацията на врачанската болница е прието и 13-годишно момиче от белослатинско село. То опитало да се самоубие с хапчета. Ученичката е била докарана в критично състояние, но според лекарите вече е прескочила трапа.