Запорираха имоти за близо 400 000 лева на организатор на черно тото

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира недвижими имоти на стойност 385 737 лв. на Тошко Пачев. Той е обвиняем за организиране на „черно тото“ през 2012 г., съобщиха от институцията.
По искане на КОНПИ Бургаският окръжен съд е наложил възбрана на два апартамента и два гаража в Бургас, апартамент в Несебър и идеални части от къща и ниви в замлището на с. Воден, общ. Болярово на обща стойност 385 737 лв. на името на Тошко Пачев.

Обект на запор са и средствата по банковите му сметки. По време на проверката инспекторите на КОНПИ са установили разминаване между доходите и разходите на Тошко Пачев за над 1 000 000 лв.

Цената на бъдещият иск е 1 184 489 лв. В нея влизат още средствата от продаден недвижим имот и два автомобила, суми за захранване на банкови сметки, включително и от трети лица и лихви от депозити.

Процедурата е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според неговите разпоредби, в тримесечен срок КОНПИ трябва да внесе в съда и иск за отнемане на имуществото на Тошко Пачев.