Орлин Тодоров: Като преспим, ще решим дали да обжалваме присъдата

След като преспим, ще вземем решение дали да обжалваме присъдата. Това заяви след изчитане на съдебния акт бившият директор на Териториално звено „Борба с организираната престъпност” Орлин Тодоров.

Той посочи, че от известно време не е могъл да спи спокойно. „Вие ако ходите на дело, дали ще спите спокойно? А ако прочетете във вестника „Антимафиот вози задържан в багажника”, как ще се почувствате? Аз не съм слагал никой в багажник през живота си”, заяви Тодоров.

На въпрос на журналисти защо защитните речи на адвокатите му са преминали при закрити врати, той отговори, че това е било решение на съдията. „Адвокат Косева каза, че няма да спести нищо в пледоарията си, за разлика от прокурора, и ще разкаже всичко, както е по обвинителния акт и както е написано. Защо вие не трябваше да го чуете - това го прецени съдията.

Съдията каза, че в случай, че се цитира класифицираната информация, то пледоарията ще е при закрити. Той каза: Аз не знам какво ще цитира Косева, защото не съм и чел пледоарията”, заяви Орлин Тодоров.