Паскалев: БСП спешно да отстрани Дъбов от предизборния щаб

Димитър Дъбов да бъде отстранен като председател на предизборния щаб, настоя Костадин Паскалев на пленума на „Позитано”20. Изказването на бившия царски вицепремиер било едно от най-смисленото и разумно като доводи. И в този час червени активисти си изливат душата по отворените за дебати микрофони. Журналистите са извън залата.

Паскалев е предложил Сергей Станишев да направи бързи промени в Изпълнителното бюро на БСП. Той е настоял да бъде отстранен Димитър Дъбов като председател на предизборния щаб, защото носи само негативи.

„Много хора аплодираха Паскалев за тази смелост, защото се знае, че Дъбов е един от неуспелите кадровици във властта в центъра и в провинцията”, призна участник в пленума.

Социалисти дори коментирали, че е добре Сергей Станишев да спре да се показва пред медиите в компанията на Димитър Дъбов и Евгений Узунов, които са негови заместници, защото те са „стари муцуни” и носят само негативи на своя лидер и червените.

Паскалев също поискал оставката на Сергей Станишев, но едва след като свърши работата и разчисти централата на БСП от кадри, които дискедитират и не водят напред своята партия.

Николай Малинов, който е издател на вестник „Дума” и депутат, е защитил силно Станишев и е оспорил идеята за оставки на ръководството.

Георги Пирински също се изказал, но както обикновено, никой не разбрал за какво става дума.