Мъж се самозапали край Конгреса на САЩ

 Мъж се самозапали край сградата на Конгреса на САЩ. Това съобщи местната полиция, обявиха от АФП. Ден по-рано в района бе застреляна жена, която органите на реда преследваха, защото тя се опита да влезе с колата си на територията на Белия дом.

„Изглежда, че мъжът е получил изгаряния след самозапалване", каза говорителката на полицията във Вашингтон Гуендолин Кръмп и допълни, че тече разследване.

Мъжът се е самозапалил само на няколко метра от сградата на Капитолия. Полицията е извикана на мястото на инцидента на Националната алея. „Мъжът бе в съзнание и дишаше, когато пристигнаха полицаите", каза още Кръмп.

Очевидци твърдят, че мъжът е афроамериканец. Той е бил прегледан в линейка, след което е качен в хеликоптер, за да постъпи за лечение в болница. Състоянието му остава критично, съобщи Ройтерс.

Служителката от Федералната администрация за авиация Никол Дидик каза за Ройтерс, че била на сутрешен крос в алеята край конгреса и забелязала човек, който бил обхванат от пламъци. Тя обясни, че мъже се втуранли към него, за да го спасят и се оглеждали за вода, но не намерили.

"Никой не намери нищо такова и накрая те просто свалиха фланелките си и почнаха да гасят с тях. Накараха го да седне и да се претърколи по земята, за да угасят пламъците", допълни още очевидцата на случилото се и уточни, че мъжът не издал дори звук докато дрехите му горели.

Друг очевидец, който помогнал на самозапалилия се, каза пред медиите, че накрая полуобгорелият човек му благодарил.