Крадецът на жици, оставил Обретеник без ток, жали присъдата си

Русенският окръжен съд отказа да намали присъдата от 3 години затвор при строг режим на наглия крадец на жици, който миналата пролет остави цялото село Обретеник без ток. С.С. е на 26 години, но вече има 14 влезли в сила присъди. За последно е бил в затвора до октомври миналата година, когато бил пуснат от Белене. И пет месеца по-късно отново е прибран заради кражбата на електрическите кабели.

"Този човек е с висока степен на обществена опасност, за него кражбите са се превърнали в начин на живот", отсече съдът и отново го прати зад решетките - присъдата на С.С. вече е в сила.

Наглата кражба на проводници беше извършена на 24 март. С.С. и още трима негови авери успели да нарежат, натоварят и извозят с кола до пунктовете за скрап  стотици метри медни проводници на стойност близо 3000 лева. Заради това жителите на Обретеник бяха принудени да стоят с часове без ток, докато от Енергото оправят поразията. 

Всичките крадци си признаха вината и поискаха съкратено производство, за да им бъдат намалени присъдите максимално. Така С.С. въпреки факта, че е рецидивист с 14 предишни осъждания, бе наказан едва с три години затвор. Още един от групата бе пратен за година в затвора, останалите двама минаха условно. Присъдата обаче се сторила твърде тежка на С.С. и той решил да обжалва. Но не постигна никакъв успех.