Борисов: Два партии се разсипаха - БСП и Атака ги няма

Два партии се разсипаха от тази тройна коалиция - БСП и "Атака" ги няма. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В Брюксел всички ме посрещнаха на крака и, това че победих лидера на ПЕС в България и то разгромяващо, има много силен оттенък в Европа, както и, това че не влязоха националисти показва, че българският народ е много мъдър. И лъжите, които им спретнаха колегите от "Атака" не са останали без последствие за тази партия, каза Борисов.

Според него, всеки ден за "Атака". "Атака" си заминаха, безпомощни същества, ако някой им извади изказванията от тази парламент как са ме хвалили, заяви лидерът на ГЕРБ. Борисов отрече твърденията, че е заедно с Бареков, като ги нарече пълни лъжи.

Очаквах, че вотът ще бъде първа точка, защото трябва да бъде една-единствена. Те се правят, че нищо не се е случило в неделя, а вече политическото пространство е различно. Те не са победили нито за парламентарни избори за българския парламент, нито в неделя на вота на недоверие, не го удържаха, посочи Борсов.

Наричат момчетата в БСП техническа грешка, искаш да си обидиш електората - 30, 40 да се направили, но 34 000 техническа грешка. Станишев не може да си подреди листата, неговата партия не го избира пръв, а иска да управлява държавата и да прави ремонт на кабинета. Те не знаят къде са, ясно шокът в много силен, искам да ги помоля да преодолеят егото си и да отидат на предсрочни избори. Вече се появиха нови партии с резултати - АБВ, ББЦ, РБ, заяви Борисов и подчерта, че вече няма да бъде същият парламент. Ще седнем тогава публично пред хората ще направим консултации публично пред хората да се стабилизира държавата.

Сега как да се работи-те седят вътре като болни прасета и се гушат, и не знаят какво ще правят. Какви ремонти, какви кабинети ще правят тези хора, запита Борисов.

Той коментира и излъчването на еврокомисар от КБ с думите-какъв еврокомисар ще излъчват, те не могат да излъчат кой да им е първи в листата. Имаме си еврокомисар с най-висок рейтинг, откакто е еврокомисар-Кристалина Георгиева. Най-високият рейтинг на човек, политик е нейн, заяви той.

Според него за една година държавата катастрофирала. Видяхте какво им говори и г-н Барозу вчера за енергийната политика. Те са му казали в прав текст за какво става въпрос, че държавата ще получи тежки санкции, те затова избързаха да подпишат веднага, за да изкарат още един-два месеца, предрече Борисов.

Според него, кабинетът няма да подаде оставка, защото "са хора без мора и без никакъв ферплей". В неделя на вота не сме ги били с 1,2 %, а с над 12 %. Трябва да си отиват. Ако това продължи всички, които подкрепят това правителство ще са съпричастни към катастрофата, в която България влезе. След като се сринат дайте да загърбим миналото, да не се карате, но го казах днес-този момент за национално съгласие е днес. Подават си оставка, нови предсрочни избори, както ни подреди народът, аз поемам ангажимент да се съобразя с вота, какъвто е, заяви още той.