"Енерго Про": За решаването на проблема с прекъсвания на тока e необходима национална стратегия

За решаването на проблема с прекъсвания на тока е необходимо да се приеме национална стратегия, в която да се запише колко трябва да се инвестира за достигане на определено състояние на електрическите мрежи. Това коментира днес в Аксаково управителят на "Енерго Про" във Варна Стефан Абаджиев.
Според него решението на проблема е национален дебат. За да се получи качество трябва да се вложат масивни инвестиции и това трябва да е тема на национално обсъждане в рамките на една нова енергийна стратегия, категоричен е той. Въпросът е от национално значение - какви трябва да бъдат разпределителните мрежи в България, коментира Абаджиев. Трябва да се отговори и на въпроса дали искаме високо качество и колко сме готови да вложим като нация в него, смята управителят на компанията.
Според него, за да изчезне изцяло този проблем трябва да се вложат средства за подмяна на мрежите, които са от 60-те години.
Стефан Абаджиев участва в среща с кметове на населени места от община Аксаково, заради колективен сигнал от тях до компанията за чести автоматични повторни включвания или т.нар. премигвания на мрежата. Според него подобна ситуация има и на други места и е свързана със стария тип съоръжения.