Червеният депутат Мартин Захариев: Пеевски е положителна страница, защото отприщи гражданската енергия

"Пеевски е една затворена страница и е изключително положителна в българската политическа история, защото отприщи гражданската енергия. Сега вече всеки, който си позволи лукса да застане отпред и да лидерства държавата, ще му пари отдолу, защото ще се съобразява. Това трябваше да се случи, тапата трябваше да гръмне, независимо че стана с цената на най-големия политически гаф в най-новата история в България. Така е било писано да се случи и, слава Богу, се случи. Тази тема трябва да приключи завинаги."

Това заяви депутатът от БСП от гражданската квота Мартин Захариев в предаването "Неделя 150" на БНР. Той участва в разговор за медийното законодателство заедно с експертите Нели Огнянова и Орлин Спасов.

В студиото Огнянова му опонира, че не е било "писано да ни се случи Пеевски", а той се случи, включително и през ръката на г-н Захариев, и това изобщо не е затворена страница.

"Аз съм онзи, който на заседанието на парламентарната група броени минути преди избора на Пеевски в залата след Янаки Стоилов и Стефан Данаилов обявих: "В 12 часа днес, ако вие приемете това решение, ще взривите медийната общност, в 17 часа ще взривите България, а вечерта вследствие на първите два взрива ще бъдем международна новина." За съжаление това стана. Но аз си сложих пръста, защото политиката е отборна игра", обоснова се Захариев.