Владимир Тушев класира България за младежката олимпиада в Китай

С блестяща игра на русенеца Владимир Тушев България зае 12-о място в отборното класиране при младежите на европейското първенство по спортна гимнастика, което се провежда в „Арена Армеец“ в София. Българския отбор - Светослав Ангелов, Димитър Димитров, Дейвид Хъдълстоун, Добромир Стойнев и Тушев, събра сбор от 238.270 точки. Само Хъдълстоун и Тушев играха многобой на шестте уреда. Така България запази позицията си от първенството на Европа преди две години и се класира за участие в Младежките олимпийски игри в Китай през август, където ще играят първите 19 гимнастика, но само по един от страна. В Китай България ще бъде представена от Владимир Тушев от СК „Акро“. Старши треньор на младежкия национален отбор е мс Димитър Митев, който е и председател на СК „Акро“-Русе.
Преизпълнихме програмата си максимум, заяви за „Утро“ наставникът на младежките ни национали. Задачата ни бе да се класираме между първите 12 в отборното и за поне един финал, а успяхме да стигнем до три. Направихме много добра подготовка, с много контроли и няколко състезания в чужбина, така че успехът в никакъв случай не е случаен. На това първенство конкуренцията беше доста по-голяма, съдиите доста порязаха Влади, защото знаеха, че е конкурент за финалите, но въпреки това той се справи блестящо.
Мощна русенска агитка от „Акро“ подкрепяше Влади на първенството. Член на журито по обжалване беше участничката в четири световни първенства Силвия Митева.
Вчера участието си на европейското първенство по спортна гимнастика започна мъжкият ни отбор, в който са състезателите на „Акро“ Велико Тушев и Йордан Александров. Данчо ще бъде единственият гимнастик, който ще играе пълен многобой. Александър Батинков ще играе на 5 уреда, без кон с гривни. Велико Тушев ще се състезава на кон с гривни и халки, Александър Марков на кон с гривни и висилка и Мартин Ангелов - на земна гимнастика, прескок и успоредка.