Втори шанс за русенци да видят „Хофманови разкази“ през юни

Великолепното представление на операта на Жак Офенбах „Хофманови разкази“ което впечатли публиката на фестивала „Мартенски музикални дни“, отново ще бъде представено в Русе. Това ще стане на 2 юни от 19 ч на сцената на Голямата зала в Доходното здание.
Разкошната постановка на приказната история по прозата на един от големите немски писатели романтици  - Ернст Амадеус Хофман, е дело на режисьорката от Македония Урсула Хорнер. Самият спектакъл е копродукция с Македонската опера и балет - авторите на ефектните декори, костюми и осветление са от Скопие. Публиката ще види Александър Крунев в четири превъплъщения, в други четири роли се представя Георгиос Филаделфевс, останалите образи изграждат Калуди Калудов, Диана Василева, Мария Цветкова, Петя Цонева, Стоян Стоянджов и други.
На 19 юни Русенска опера ще гостува с „Хофманови разкази“ в зала 1 на НДК, за да представи спектакъла в програмата на Салона на изкуствата в София. Диригент ще бъде Найден Тодоров, под чиято палка преди около година бе премиерата на творбата на Офенбах в македонската столица.