Директорът на Българската агенция по инвестиции подаде оставка във Фейсбук

 Директорът на Българската агенция по инвестиции Борислав Стефанов подаде оставка по доста необичаен начин. Стефанов обяви във Фейсбук, че повече не желае да заема длъжността и така стана ясно, че се оттегля.

Преди да стане директор, Стефанов е бил зам.-изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.
Той е работил в московския офис на консултантската компания Boston Consulting Group (2007 -2009), където е участвал в проекти в Сърбия, Полша, Индия и Русия. Бил е директор продажби и развитие на "Лада Имидж" (новосъздадено дъщерно дружество на "Автоваз"), което развива бизнеса с авточасти на Лада. От 2003 г. до 2005 г. е работил в DaimlerChrysler - Дубай.

Стефанов има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България. Завършил е магистратура по международен мениджмънт в Regents Business School, Лондон, и МВА в Harvard Business School, Бостън. Член е на Mensa International.

Пред Дарик радио той коментира и какви са причините да напусне:

"Причините за решението ми са свързани с липсата на комуникация с правителството на Пламен Орешарски. Тъй като позицията директор на БАИ е политическа, тя трябва бъде заемана от човек, който се ползва с доверието на кабинета и премиера. От три месеца не съм имал среща да говорим за инвестиции с представители на правителството", заяви Стефанов.