Опел стартира производството на новата Инсигния в Рюселсхайм

Серийното производство на новия Opel Insignia стартира  днес. Първият модел за пазара напусна асемблиращата линия на завода в Рюселсхайм. Героят на деня беше една Insignia Sports Tourer в смарагдов цвят и с новия 2.0-литров BiTurbo CDTI дизелов двигател със 195 к.с.

“Това е моментът, който всички очакваме с нетърпение, защото новото издание на нашия флагман, който ще представим официално на изложението IAA през септември, е следващия ключов момент в моделната ни офанзива,” заяви Д-р Карл-Томас Нойман. Изпълнителният директор на Opel поздрави целия екип за чудесната му работа. “Те вложиха всичко от себе си в това – целия си ноу-хау, всичкия си опит и цялата си страст.”

С новата Insignia 3 300 служители в завода в Рюселсхайм продължават да пишат успешната история, започнала през октомври 2008 година с началото на производството на първото поколение Insignia. Само една година по-късно европейските автомобилни журналисти присъдиха на Insignia титлата  “Автомобил на годината”, много други отличия я последваха, включително и името “Автомобил на годината”, дадено на модела от българските автомобилни журналисти. Производителят от Рюселсхайм е особено горд с най-високите места в класациите за качество, които флагманът заема. В отчета от тестовете на DEKRA на употребявани автомобили за 2012 г. Insignia зае първо място за втори пореден път по най-малко повреди, като постигна и най-добрите резултати в средния клас автомобили. В отчета на GTÜ за 2013 моделът показа високата си класа в две категории. Insignia беше определена за най-качественият автомобил в средния клас не само сред колите на възраст между една и три години, но също и в категорията на от четири до пет годишните. До момента около 600,000 екземпляра от флагмана на Opel са произведени, като най-важните му пазари са Германия и Великобритания.

Новото поколение на модела внася повече динамика в успешната моделна гама. Цялото портфолио на Insignia (четири, пет врати, Sports Tourer комби и версията OPC) е обновено. Новото поколение се характеризира с още по-отличителен дизайн, новa висококачествена шофьорска кабина и най-последно поколение информационно-развлекателна система с интуитивно управление. “Електрониката в интериора на нашия флагман е наистина впечатляваща. Дори много скъпите автомобили не могат да се конкурират в тази област!” заяви Д-р Карл Томас Нойман.

Освен това нови високоефективни двигатели поставят стандарти в сегмента на средния клас, включително за най-добра икономичност както на бензиновите, така и на дизеловите двигатели в класа. Нов 2.0-литров CDTI дизелов двигател с шестстепенна механична трансмисия и система Start/Stop изразходва само 3.7 литра дизелово гориво на 100 км и отделя само 99 г/км CO2 (съгласно NEDC). А новият бензинов 1.4 Turbo двигател с директно впръскване на горивото се нуждае само от 5.2 литра гориво на 100 км и има емисии на CO2 123 г/км.

Нещо повече, нов член на семейството е на стартовата позиция. Това е Insignia Country Tourer със система за двойно предаване, повишен клиренс и характер на SUV. Country Tourer ще се произвежда ексклузивно в завода в Рюселсхайм като всички останали версии на Insignia.

Д-р Карл Томас Нойман заяви: “Днес Opel има най-силното продуктово портфоли от когато и да било, а Insignia е много важна част от него. Високи стандарти за качество, внимание върху детайла и иновативна мощ са вложени в този автомобил.”