Черен петък - три жертви по пътищата край Русе

 Трима души загинаха в две тежки катастрофи по пътищата на страната. Край русенското село Сливо поле загинаха двама души, а 17-годишен младеж загуби живота си край Кубрат.

Две жертви взе тежката катастрофа с пътнически микробус, станала край русенския град Сливо поле - две жени загинаха в буса.

Става дума за пътнически микробус "Мерцедес" – 18-местен, пътуващ по редовна линия Русе – Силистра. Микробусът е бил пълен с пътници. Тежкият инцидент, станал около 14 часа на 5 километра от Сливо поле. 11 души са в болница.

По разказ на един от пътниците, шофьорът се е обърнал да види една от жените, която се оплакала, че не се чувства добре, разсеял се е и изгубил управление над возилото. Микробусът излязъл от пътното платно и се преобърнал няколко пъти.

Някои от пътниците изхвърчали от буса на пътното платно. В микробуса пътувало и дете – момиче на 8 години, което останало затиснато под микробуса. Останалите пътници, които успели да излязат, обърнали буса на гуми и успели да освободят детето. То е със счупена ръка.

Четири линейки бяха пристигнали на мястото мигновено и откараха всички пострадали в русенската болница. Пострадалите са с различни наранявания. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

При друг тежък инцидент, 17-годишно момче от Кубрат загина, а двама негови връстници са в тежко състояние.

Автомобилът, с който пътували общо петима младежи, бил управляван от 18-годишен водач, с три месеца стаж зад волана. Той изгубил контрол над управлението заради изскочило на пътното платно бездомно куче, блъснал се в крайпътно дърво и се преобърнал в гориста местност край пътя. Инцидентът стана тази нощ по пътя от село Задруга за Кубрат.

При катастрофата на място загина момчето, което се е возело на предната седалка, без да ползва обезопасителен колан. С тежки черепно-мозъчни травми бяха откарани в разградската болница двама 17-годишни младежи. Возещият се до тях на задната седалка 22-годишен младеж е със счупена дясна ръка, а водачът на автомобила - с охлузни рани и в шоково състояние.