Д-р Кристина Янг напуска "Анатомията на Грей"

 Звездата от американския медицински сериал "Анатомията на Грей" Сандра Оу се оттегля след осем години.

Оу, която спечели Златен глобус за ролята си на пиперливата д-р Кристина Янг, беше една от шестте първоначални звезди, които започнаха в сериала в ролята на стажанти. "От творческа гледна точка смятам, че дадох всичко от себе си и се чувствам готова да напусна", съобщи Оу пред "Холивуд рипортър".

Не се разкрива как 42-годишната актриса ще напусне сериала на Ей Би Си в края на новия 10-ти сезон. "Много е интересно да играеш героиня толкова дълго време и в крайна сметка да усетиш, че тя също иска да бъде пусната на свобода. Кристина иска да си отиде и аз съм готова да я пусна. Трябва да помислим със сценаристите на "Анатомията на Грей" защо тя иска да напусне", допълни актрисата.

Оу има пет номинации за наградите Еми за поддържаща актриса за ролята си на д-р Янг, амбициозна лекарка, която многократно поставя кариерата си пред личния си живот. Тя заяви пред "Холивуд рипортър", че започнала да мисли за напускане през май 2012 г., когато подписала заедно с другите звезди от сериала двегодишен договор до края на предстоящия десети сезон.

Оу уведомила останалите звезди от сериала за решението си вчера по време на четенето на сценария за 200-я епизод. Очаква се в скоро време да започнат преговори с останалите актьори за бъдещето им в сериала, който спечели множество награди след началото си през 2005 г.