Надал: Победих най-добрия играч в света

"Започнах една важна част от сезона по отличен начин - финал на Мастърс и то след победа над най-добрия играч в света", коментира Рафаел Надал след успеха си над Новак Джокович на полуфиналите в Монреал.

Испанецът стигна до победа с 6-4, 3-6, 7-6(2), за да стигне до своя 36-ти финал на турнир от сериите Мастърс (24 титли). "Започнах една важна част от сезона по отличен начин - финал на Мастърс и то след победа над най-добрия играч в света. Това е много голям резултат за мен и съм много щастлив. Утре е важен мач, да спечеля още един Мастърс е като голяма илюзия. Аз знам обаче, че всичко е възможно. Дори и да загубя утре, ще бъда много щастлив от представянето си през тази седмица", сподели Надал след двубоя.

"Единственият начин да победиш Новак е да играеш много добре. За да играя добре, трябва да бъда агресивен. Успях да го направя и играх на много високо ниво днес. Взех правилните решения във важните моменти. Сервисът работеше през целия мач. Опитах се да стоя близо до основната линия и когато мога да навлизам навътре", допълни Надал.