Русенски полицай награден с почетен знак III степен

Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев старши полицай Мейсут Даудов от Областната дирекция на МВР бе награден с почетен знак трета степен за безукорното му поведение и за целия му принос към разкриване на престъпници. А поводът - днес полицаят навършва 60 години, което е пределната възраст в МВР. Във връзка с пенсионирането на Даудов полицейският шеф комисар Светослав Първанов му връчи заповедта за наградата в рамка - нещо, което досега не е правено. А изненадата за Даудов беше голяма, тъй като до този момент всичко бе пазено в тайна и той получи наградата на работното си място в Първо РПУ, докато изпълнява служебните си задължения.
Майсут Даудов започва работа в Районното управление на народната милиция във Ветово през 1986 година. Бил е младши полицейски инспектор в Бъзън и след няколко преназначавания през 1994 година постъпва на работа в Групата за охрана на обществения ред в Първо РПУ. За тези 27 години служба той е награждаван 18 пъти и никога не е наказван. А сега вече е носител и на почетния знак на МВР.
Първата му награда идва още с постъпването му в тогавашната милиция. Само за един ден тогава той открива крадци на сено в Семерджиево, които с изтърван фас подпалили сеновала в ТКЗС-то. Преди години пък с риск за живота си Даудов вади инвалид от горяща къща на ъгъла на „Ст.Стамболов“ и фирма „Арда“ в Русе. „Другите награди са за разкрити грабежи и кражби, но за повечето от тях заслуга има и колегата ми в екипа Йордан Минчев, с когото съм работил 11 години“, казва скромно Даудов. И допълва, че пази всички награди и един ден ще разказва за тях на внуците си и как се е борил с престъпността.