Дейвид Йейтс ще снима римейк на "Белязаният"

Дейвид Йейтс ще снима римейк на филма "Белязаният".

Режисьорът на "Хари Потър", който снима последните четири части на изключително успешната поредица за малкия магьосник, води последни преговори с киностудиото Юнивърсъл за заснемането на криминалния филм.

Киностудиото определи намирането на режисьор за проекта като свой основен приоритет, след като сценарият за лентата вече е готов. Той бил променян няколко пъти от множество сценаристи, но Юнивърсъл решил да запази подробностите, включително кой е авторът на сценария, в тайна.

Класическата гангстерска история, адаптация на едноименния роман на Армитидж Трейл от 1929 г., има две култови версии на големия екран. Хауърд Хюс режисира първата от 1932 г., а Ал Пачино изигра кубинския мафиот Тони Монтана във версията на Брайън Де Палма от 1983 г.

Новата лента се очаква да бъде свободен римейк на първите две, като мястото и културата ще играят важна роля в историята. Във версията от 1932 г. действието се развиваше в Чикаго, а филмът на Де Палма, базиран на богатата латиноамериканска култура, се развиваше в Маями