Скандалният Митко Гърнето - фен от дете на ръмжащи коли без ауспуси

Собственикът на "Титан" Димитър Борисов, който често се оказва в центъра на скандали с ухание на алкохол, се е сдобил с прякора Гърнето, защото имал слабост към коли без ауспуси, които издават зверски шум.
Това разказаха запознати с историята му след поредната афера, в която се забърка шефът на най-голямата фирма за почистване вечерта на 27 март.
Тогава той изпотроши с аудито си седем паркирани автомобила на софийска улица.


"Гърнето обича силните усещания от години. Затова и навремето караше коли само с гърне, за да увеличи децибелите", коментира пред "168 часа" мъж от родния град на Борисов - Перник, който го познава от години. "Смачкването на паркираните коли е забавление типично в негов стил", описа източникът на вестника човека, който преди време удари дъщерята на Фатик в тоалетната на заведение в столицата.
Веднага след последния му нощен инциден с колите свидетели разказаха, че зад волана на луксозното возило бил видимо пиян мъж, който моментално напуснал местопроизшествието. Още на следващата сутрин версията за инцидента бе, че побеснял от ревност, легендарният собственик на "Титан" и бивш президент на ЦСКА Димитър Борисов се качил в колата на любовницата си и заради огромното оличество изпит алкохол загубил управлението и намачкал колите.


Инцидентът става пред известното столично заведение "Марая" в кв. "Лозенец". Ексшефът на спортния клуб ден по-късно отрече изобщо да е бил в България по време на катастрофата. Заяви, че се е намирал в Италия в продължение на цялата седмица. Освен това винаги използвал услугите на собствен шофьор и не карал сам.

Очевидците обаче са категорични - Гърнето влязъл в заведението, взел ключовете за автомобила от масата на любовницата си и подкарал аудито. Впоследствие трима от неговите собствени охранители са дали показания, че шефът им е в София. Дори е бил в колата, но са го извадили от предната дясна седалка до шофьора след инцидента, разкри преди дни в. "24 часа".


Така гардовете на Димитър Борисов, от една страна, опровергават версията на шефа си, че не е бил въобще в България, защото в противен случай заради многото свидетели ще ги уличат в лъжа. Но от друга - все пак го спасяват от съд,
твърдейки, че не той е бил зад волана, защото очевидци твърдят, че е употребил преди това алкохол. Самият Борисов в показанията си заяви, че е слязъл от дясната предна врата малко преди "Марая" и се е прехвърлил в джип.


"168 часа" се свърза с фирма "Титан" с молба за коментар и повече информация за това кой е карал колата, наказан ли е и с какво, но до редакционното приключване на броя отговор не дойде. Сред премазаните автомобили е и този на журналиста Владислав Прелезов. "Не искам повече да говоря по този въпрос, наистина беше много неприятно, но никой не е видял какво е станало. В 1 часа през нощта хората нормално спят и не са били свидетели на случилото се", заяви Прелезов. Той добави, че се е чул силен трясък и със съседите си наизлезли да видят какво става
Тогава видели пораженията по колите.

Макар в случая с блъснатите коли да е управлявал ауди, иначе Гърнето е известен със слабостта си към мерцедесите, и то по-специално към G-класата. Съвсем логично и сегашният му автомобил е абсолютно баровски от същата марка и класа.