Боташспор с аванс от 7 точки след първото полувреме срещу Дунав 8806

Боташспор води на Дунав 8806 след първото полувреме на срещата между двата отбора от турнира Еврокъп. След 20 минути игра гостите от Турция са напред с 46-39.

Двата отбора започнаха мача с по една тройка, а до средата на първата част играта вървеше кош за кош. Тогава гостите успяха да вкара 5 точки поред и да дръпнат с 6 при 20-14, но пък домакините бързо намалиха и свалиха разликата при 21-22. Последваха нови два коша на гостите, тройка на Аманда Джонсън и последни 2 точки на Кристи Томас, с които първата част завърши 28-24 за гостите. Мерике Андерсон с 12 точки и Джонсън с 10 са най-резултатни за Дунав до момента.

Втората част тръгна по-добре за гостите, които вкараха първите 5 точки в нея. Кристина Сантяго отговори с кош и успешен наказателен удар, но с нови 5 точки поред за Боташспор разликата стана за първи път двуцифрена при 38-27 за гостите. В следващите минути те продължиха да са напред, а малко повече от две преди края на полувремо разликата стигна и до 12 точки. Тогава Виолина Кочева вкара тройка и един кош и пасивът на Дунав падна до 7. При оставащи 23 секунди Томас вкара два наказателни удара, а точно преди края на полувремето Андерсон отбеляза за Дунав и то завърши с изоставане от 7 точки за българките, 39-46.