МВР мълчи за акция на спецполицаи срещу наркобос без резултат

Полицията в София е атакувала джипа на човек, сочен преди време за наркобос, заради подозрение в трафик на оръжие, съобщи БНР.

Случката се е разиграла преди по-малко от месец в самия център на столицата.

Акцията на спецполицаите в столицата е дошла след сигнал от информатор, че във въпросния ден в джипа на известният в миналото мъж ще има голямо количество оръжие. Автомобилът, управляван от самият заподозрян, е бил прихванат в района на църквата "Света Неделя" късно през нощта. Джипът е бил спрян, а шофьорът и придружавалите го пътници накарани да излязат. При проверката на возилото, обаче екипите на полицията откриват само един газов пистолет. Той е бил законно притежаван, показала справката в масивите на МВР. На водача на джипа е направена и проба за алкохол, която също се е оказала отрицателна.

До момента от МВР не съобщават официално за подобен случай. БНР разполага с името на човека, уличен за трафик на оръжие, но за момента не го обявява. Източници от полицията потвърдиха за акцията, като уточниха, че тя е проведена преди по малко от месец, след сигнал получен в СДВР.