ФИФА удари сериозно Барселона - без трансфери следващия сезон заради шмекерии с млади таланти

ФИФА наложи сериозно наказание на Барселона. Каталунците бяха лишени от правото да правят трансфери през следващия сезон заради открити нарушения.

Санкцията на Барса важи за следващите два трансферни прозореца и е наложена заради нарушаване на правилата за привличане на чуждестранни играчи под 18-годишна възраст. Испанският гранд трябва да плати и глоба в размер на 450 000 швейцарски франка.

Испанската футболна федерация също трябва да плати парична санкция в размер на 500 000 франка, тъй като е допуснала да бъдат картотекирани 10 непълнолетни чуждестранни футболисти при нарушение на установените в световния футбол правила.

„Открито е нарушение при прилагането на правило 19 за трансфер на непълнолетни чуждестранни играчи от страна на Барселона. Става дума за 10 подобни случая и още няколко други, при които частично нарушение“, твърди съобщението на ФИФА.

„Дисциплинарната комисия приема това за сериозна грешка и налага на Барселона забрана за привличане на испански и чуждестранни играчи за период от два поредни трансферни прозореца. Клубът трябва да плати и глоба в размер на 450 000 швейцарски франка. На Барселона е назначен срок от 90 дни, за да елиминира всички нарушения при картотекираните непълнолетни играчи“, допълва информацията на световната централа.