Собственик на краден мотопед сам го откри след две години

Собственик на откраднат през 2010 година мотопед сам го намерил две години по късно, паркиран пред някакъв магазин. Човекът сигнализирал на тел. 112 и така полицията влязла в дирите на престъпника. А вчера Окръжният съд му даде окончателна присъда: три месеца условно като виновник за кражба.
Цялата история започнала през декември 2010 година, когато собственикът на мотопеда го оставил на съхранение в подземен гараж. Возилото било със спукана предна гума, затова човекът решил да го остави там, а на сутринта да отиде да смени гумата и да си го вземе. Само че на сутринта не го намерил.
Оказало се, че още същата вечер продавач от съседен магазин на прибиране към къщи се натъкнал на мотопеда и решил, че може да му свърши работа. Прибрал го, сменил му гумата и две години си го карал на село. Но през 2012 година мотопедът се повредил. И се наложило отново да бъде докаран в Русе за ремонт. Мотопедът бил оставен пред магазина, за да не пречи вътре. И точно тогава по улицата минал истинският му собственик и веднага си го познал, въпреки че номерата му били сменени, а външността доста поочукана след карането по селските пътища.
Нито печеният адвокат, нито клетвите, че е помислил мотопеда за безстопанствен бокук, спасиха А.А. от присъда. Тя вече е в сила.