ЦИК прекрати пълномощията на Ралица Негенцова

 ЦИК прекрати пълномощията на член на Централната избирателна комисия Ралица Негенцова, по нейна молба, става ясно от решение на комисията.

През април излезе решението на ВКС, което потвърди, че тя е председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). На 26 юни тази година Ралица Негенцова е подала заявление от като член на Централната избирателна комисия, с което желае да бъдат прекратени пълномощията й като член и говорител на Централната избирателна комисия по собствено желание и поради встъпването й като председател на Висшия адвокатски съвет.

ЦИК взема решение от 26.06.2013г. с което на основание чл. 25, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 1 и чл. 26, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия прекратява пълномощията й на член на Централната избирателна комисия.

На 24 април ВКС потвърди решение от 25.02.2013 на Избирателната комисия при Висшия адвокатски съвет (ВАдС) и решение от 04.03.2013г. на Избирателната комисия за избор на висши органи на българската адвокатура, проведен на 23 и 24 февруари 2013 г. Още тогава Негенцова каза,че няма да остави колегите си до изборите, а след 12 май ще се отдаде само на адвокатската си дейност и на работата си като председател на ВАдС.