Медици носят на ръце жена със счупен крак заради колчетата на площада

Жена на средна възраст, която посветила съботната вечер на концерт от фестивала Мартенски музикални дни, при излизане от Доходното здание се препънала и си счупила крака. Веднага били извикани медиците от Спешна помощ, но тяхното пристигане се забавило поради невъзможността линейката да влезе на площада и се наложило пострадалата да бъде изнесена на ръце.                     
Действително имаме проблем с достъпа, но пък сме съгласни с решението на кметската управа да противодейства на хулиганските прояви по площада, коментира началникът на Спешна помощ д-р Пенка Бахчеванова. Тя допълни, че за линейките е по-голяма трудност да се предвижват в района на болницата, отколкото из улиците на Русе. Там е опасано с бариери и всяка кола трябва да има поне по 3-4 магнитни карти, за да влиза.
Ключове за преградните съоръжения има в дежурния по КООРС и в охраната на Доходното здание, но явно в спешна ситуация не е имало кой да уведоми хората за това положение, коментира кметът Пламен Стоилов. Самият той обясни, че вече са изготвени уведомителни писма до всички служби, които имат за задача спешната реакция - полиция, пожарна, Спешна помощ - в които ще им бъде разяснено как и към кого да се обръщат в такива моменти.
Въпреки затрудненото преминаване на служебни автомобили от всички институции бяха категорични, че все пак прегради трябва да има, за да не се повтарят сцените с автородео по площада от тази зима.