Бити: Аз съм един от хората, които откриха Григор Димитров

"Аз бях един от първите, които откриха Григор Димитров", заяви президентът на Международната тенис федерация (ITF) Франческо Ричи Бити, предаде репортер на БГНЕС.

Бити пристигна в София като специален гост на годишната среща на Тенис Европа.

"Много съм щастлив да бъда тук в София. Имал съм честта да бъда тук много пъти. Благодаря на Българската федерация за организирането на тази среща. Тук този спорт е много успешен", заяви Бити.

"Аз бях един от първите, които откриха Григор Димитров. Това стана на едно юношеско първенство в Чехия. Там той бе един от най-добрите играчи. България не победи, но си пролича, че има много талант в това момче. Но талантът не е достатъчно, тъй като тенисът е доста сложен спорт. Григор става все по-добър и печели все повече мачове. Виждам, че вече е по-самоуверен и съм сигурен, че кариерата му тепърва ще има развитие. Близо е до големите си цели и до това да бъде от златното поколение, заедно с Федерер, Джокович и Надал. Димитров е в тяхната група. Той е златно момче", каза още Бити.

"Пиронкова е класен играч. При нея има комбинация от спадове и бързо изкачване. В моментите, в които игра добре, тогава става от топ играчите. Това не ме изненадва", заяви още Франческо Ричи Бити.