Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес на „Саяна“ за 1/32-финален мач от турнира за купата на България. Двубоят в Хасково ще започне в 16 часа. Главен рефер ще е Стефан Гурков от Сливен, който заема 17-то място в ранглистата на съдиите с право да ръководят двубои във Втора лига.
Дунавци заминаха вчера сутринта на юг, а старши треньорът Людмил Киров заяви, че ще даде почивка на някои титуляри.
„Чака ни съперник от Трета лига, когото обаче не бива да подценяваме“, каза Киров.
Двата тима се познават добре от тази пролет, когато „Дунав“ победи хасковлии с 2:0 в полуфинален мач от турнира за купата на Аматьорската лига.  
Отборът на „Саяна“ играе в Югоизточната Трета лига и към момента е 11-и с 10 точки, на 7 след лидера „Черноморец“ /Бс/. В последния кръг отборът победи като гост „Верея“ /Стара Загора/ с 5:0. Този успех не бива да впечатлява кой знае колко, тъй като старозагорци са на последно място без точка при голова разлика 2:30.
Най-интересната фигура в „Саяна“ е нападателят Ангел Здравчев. 28-годишният пловдивчанин минаваше за изключителен талант в школата на „Литекс“, бе и юношески национал, но кариерата му така и не се разви според големите очаквания.
Другите по-известни футболисти в хасковския отбор са игралият за „Арда“ капитан Митко Плахов, обиколилият няколко професионални тима Вълчан Чанев, доскорошната звезда в атаката на „Хебър“ Спас Милушев и добре познатият ни от престоя си в „Дунав“ централен защитник Тейнур Марем. 
С две думи - „Дунав“ трябва да е много внимателен срещу този съперник.