Бъдещото правителство и бъдещите преговори са на тънко въже, на което Кирил Петков започва да къса конците още отсега, с поредица от лъжливи изявления. Това коментира пред журналисти в парламента Тошко Йорданов, председател на ПГ „Има такъв народ“ (ИТН). Днес парламентът гласува вота на недоверие към правителството на Кирил Петков със 123 гласа „за“ и 116  „против“.  Йорданов коментира въпроса за евентуални преговори след връчването на проучвателен мандат на първата политическа сила "Продължаваме Промяната".  
Така че, ако те вземат първия мандат и ако изпратят покани до политическите сили, вероятно ще разговаряме. От начина, по който разговаряме, вероятно ще последва нещо, ако последва, каза той. 
Представете си, какво дъно е стигнало това правителство, за да ни принуди да направим това нещо. Ние бяхме прогонени от тази коалиция заради неспазването на коалиционното споразумение. Ние предупреждавахме от месеци наред, че по темата за Република Северна Македония вървят по въже, на което му късат конците един по един, заяви Йорданов. Председателят на на ПГ на ИТН постави въпроса за френското предложение за Република Северна Македония. Той попита, ако бъде прието с гласовете на „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ-СДС, а защо не и ДПС, тези, които досега са говори за нова управленска коалиция между ИТН, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ какво ще направят.  Депутатът припомни как за зеления сертификат са гласували заедно – ГЕРБ-СДС и ПП, как ДПС услужливо са излезли от залата, за да може Пролет Велкова да стане член на СЕМ.  Това е лицемерие в този парламент, издигнато на най-високо ниво, коментира Йорданов. 
На въпрос дали преговарят отново с „Продължаваме Промяната“ Йорданов заяви, че в парламента има представители на политически сили и преговори се водят с тях, а не с всеки депутат отделно. Той отбеляза,  че купуването на народни представители не е политическо поведение. "Кирил Петков не знам къде е расъл, не знам в коя Конституция се е клел, но определено българската конституция я смята за парцал, с който си подпира леглото, за да не му се клати", каза председателят на ПГ на ИТН.