Канабис "заваля" от небето над Тел Авив тази седмица, докато борците за легализация използваха безпилотен самолет, за да хвърлят торбички с дрогата, предаде АФП.

"Зеленият дрон" беше обявил предварително „бомбардировка“ със стотици торбички, всяка от които съдържаше по два грама, над централния площад Рабин в Тел Авив.

"Време е, скъпи приятели. Птица ли е? Самолет ли е? Не, това е Green Drone, който разпространява безплатен канабис от небето", цитират израелските медии посланието.

Гражданите бяха предупредени призовани да се подготвят за по-нататъшни „бомбардировки“ всяка седмица на различни места в Израел, въпреки че полицията арестува двама предполагаеми оператори на безпилотни летателни апарати в събота.

Израелските пушачи често използват приложения за криптирани съобщения, за да поръчват доставки на марихуана, въпреки че наркотикът е незаконен в еврейската държава.

Медицинската употреба на канабис е разрешена, но израелската полиция често залавя наркотици. Изследователите заявиха през юни, че е много вероятно древните израилтяни да са използвали от канабис при религиозни ритуали, след като изследователите откриха следи от наркотика на религиозно място в Израел.