Отборът на Арсенал постигна изключително ценна победа с 2:1 като домакин над водача във Висшата лига Лестър. „Топчиите” се добраха до успеха след попадение в 94-ата минута на завърналия се след дълго отсъствие Дани Уелбек. Преди това Джейми Варди бе извел гостите напред в 44-ата минута от дузпа, а в 70-ата минута Тио Уолкът изравни. Лестър игра почти цяло второ полувреме с човек по-малко, след като в 54-ата Дани Симпсън получи червен картон.

Двубоят на „Емиратс” напълно оправда очакванията за дерби между два от основните претенденти за титлата. Срещата стартира във вихрено темпо като домакините първи застрашиха вратата на Каспър Шмайхел след удар с глава на Алексис Санчес. „Лисиците” отговориха с опасен удар на Джейми Варди, който обаче бе отразен по отличен начин от Петър Чех. В 30-ата минута Оливие Жиру вкара гол, който обаче бе правилно отменен заради засада.

Точно когато първото полувреме отиваше към заслужено равенство Лестър поведе в резултата. Минута преди края главният арбитър на двубоя Мартин Аткинсън отсъди спорна дузпа в полза на гостите за нарушение на Начо Монреал срещу Джейми Варди. Потърпевшият застана зад топката и с прецизен удар откри – 0:1 за Лестър.

Втората част започна кошмарно за тима на Клаудио Раниери, който остана с 10 души, след като в рамките на пет минути, между 49’ и 54’, десният краен бранител на „лисиците” Дани Симпсън получи два жълти картона и напусна преждевременно терена. Арсенал моментално се възползва от численото неравенство и притисна сериозно съперника в търсене на изравнителен гол. Той обаче падна чак в 70-ата минута, при която влезлият като резерва Тио Уолкът вкара за 1:1. Английският национал се разписа след отлична асистенция на Оливие Жиру.

След изравнителния гол „топчиите” затегнаха още повече примката около гостите, които обаче се бранеха много дисциплинирано. В търсене на трите точки Арсен Венгер пусна в игра и Дани Уелбек, който не бе играл от април миналата година. Това се оказа и печелившият ход, тъй като именно Уелбек се превърна в герой за своите, реализирайки с глава буквално секунди преди края победния гол за крайното 2:1.

С днешния успех Арсенал вече е с 51 точки, само на две от Лестър, който продължава да води в класирането.