Лудогорец разби с 3:0 редовния участник в Шампионска лига - БАТЕ (Борисов) в контролна среща, играна в Белек. Това беше пети успех за "орлите" на турска земя.

Първата голова ситуация в мача бе пред вратата на разградчани. В 14-ата минута Милунович стреля, но Владислав Стоянов се намеси добре и спаси. Само пет минути по-късно "орлите" поведоха в резулатата. Вандерсон проби и с удар от границата на наказателното поле на БАТЕ не остави шансове на Черник.

В средата на първата част беларуският тим беше близо до гола. Карнитски стреля, но за късмет на "орлите" топката мина встрани от десния стълб на вратата на Стоянов.

В началото на второто полувреме Кишада отправи хубав удар, но топката мина над напречната греда. В 56-ата минута Лудогорец поведе с 2:0. Вандерсон беше изведен сам срещу стража на БАТЕ, финтира го и вкара в опразнената врата.

В 70-ата минута се стигна до неприятна ситуация. Натанел се спречка с играч на беларуския тим и му удари плесница. Съдията показа директни червени картони на двамата футболисти, които трябваше да напуснат терена. На тяхно място се появиха други играчи.

В 75-ата минута Лудогорец направи резултата класически. Вандерсон с много добър пас намери Джонатан Кафу в наказателното поле на БАТЕ, а бразилецът не пропусна да вкара за 3:0, с което оформи крайния резултат.

ЛУДОГОРЕЦ - БАТЕ 3:0
1:0 Вандерсон (19)
2:0 Вандерсон (56)
3:0 Кафу (75)

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Минев, Моци, Терзиев, Натанаел, Вандерсон, Дяков, Лукас Саша, Кафу, Марселиньо, Кишада (Анисе, Керчев, Витиня, М.Александров)

БАТЕ (Борисов): 16. Черник, 4. Дубра, 7. Карнитски, 9. Раджионал, 15. Жаунерчук, 25. Риос, 42. М. Валацко, 44. Иванич, 46. Милунович, 55. Алякнович, 77. Риц