Депутатите харчат по 1000 лева на ден за ток, става ясно от последната обществена поръчка на Народното събрание. Толкова ток харчат дневно 940 домакинства. 

За следващата година Народното събрание е заделило 340 000 лева за ток. Парите са за двете сгради на парламента в София и двете почивни бази на депутатите - в Банско и Велинград, разказва bTV.

Всеки един от двата полилея в пленарната зала тежи около тон и свети с над 200 крушки. Последно оглед на осветлението в НС, включително и полилеите, е правен през юли.

За последните 6 години повечето крушки са сменени с енергоспестяващи. Въпреки това дори депутатите смятат, че може и по-добре. Валентин Николов от ГЕРБ смята, че смяната на крушките с енергоспестяващи може да спести до 60% от сметките. 

Противно на мнението, че решенията в парламента се вземат на тъмно, лампите се гасят само в събота и неделя. 

Причината според Настимир Ананиев от Реформаторския блок се крие в това, че има много делегации и посетители в сградата и няма как "да се върви след тях", за да се гасят лампите. Милен Михов от Патриотичния фронт пък припомня, че компютрите трябва да се изключват в края на работния ден.