Отборите на Челси и Ливърпул записаха изненадващи домакински загуби от Кристъл Палас и Уест Хем съответно в мачове от 4-ия кръг на Висшата лига.

Шампионите, които започнаха неубедително сезона и взеха само 4 точки от първите си 3 мача, днес отново се представиха слабо и записаха едва втора загуба в първенството на "Стамфорд Бридж" под ръководството на Жозе Моуриньо. Бакари Сако откри резултата за Палас в 65-та минута, но резервата Радамел Фалкао изравни 10 минути преди края на редовното време. Веднага след това обаче Джоел Уорд отбеляза нов гол за гостите и им донесе ценния успех. По този начин Палас записа трета победа от началото на сезона и се изкачи до второ място в класирането, докато Челси остава на 13-та позиция.

Отборът на Ливърпул бе разбит с 3:0 у дома от Уест Хем и записа първо поражение за сезона. До момента възпитаниците на Брендън Роджърс дори не бяха допускали гол във вратата си, но днес инкасираха цели 3 от "чуковете". Мануел Ландзини откри в полза на гостите още в 3-та минута, а в 29-та Марк Ноубъл удвои. В 90-та минута Диафра Сако оформи крайното 3:0 в полза на Уест Хем.

Останалите резултати:

Борнемут - Лестър 1:1

Астън Вила - Съндърланд 2:2

Манчестър Сити - Уотфорд 2:0

Стоук - УБА 0:1.