Над страната ще преобладава слънчево време, но с преминаването на студен атмосферен фронт ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На места ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици, по-интензивни в планинските райони, съобщиха от НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще нахлува по-хладен въздух. Дневните температури вече ще са по-ниски, преобладаващите максимални ще са между 31° и 36°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 25°, а на 2000 метра около 19°.

По Черноморието до обяд ще бъде предимно слънчево, но след пладне облачността ще се увеличи и до вечерта на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 27-30°, температурата на морската вода е 25-28°, вълнението на морето ще е 2-3 бала.