Дезертьор от Северна Корея предупреди, че Ким Чен Ун разполага с армия от 6000 хакери, способни да „разрушат град”, като поемат контрола върху ядрен реактор и предизвикат в него авария. Професор Ким Хюн Куан (Kim Heung-Kwang) с бил сред водещите компютърни специалисти, докато не е успял да избяга през 2004 година.Ким твърди, че редица от неговите бивши студенти са станали членове на тайното звено в Северна Корея Бюро 121, което се занимаван с кибер военно дело. Смята се, че именно Бюрото стои зад атаката по ядрена и водноелектрическа централа. 

Ким каза пред Би Би Си: „Размерът на агенцията за кибер атаки се увеличи значително, сега в нея има около 6000 души. Кибер атаките може да имат подобен ефект както и военните атаки, да убият хора и унищожават градове”. „Този проблем не може да бъде решен от една или две страни. Международното общество трябва да внимава с опитите на Северна Корея да унищожи интернет”, предупреди професора. 

Експертът е преподавал 20 години компютърни науки в Hamheung Computer Technology University преди да избяга. Бюро 121 също се подозира в кибер атаки срещу банки в Южна Корея.