Колкото повече се тревожиш и се страхуваш, толкова повече привличаш отрицателни сили.

Всички хора в един момент или друг са застигани от негативна енергия. Това важи особено силно, ако сте много чувствителен, емпатичен или просто ежедневно сте заобиколен от много хора. Когато става въпрос за енергии, трябва да разберем, че светлината привлича светлина и не трябва да оставя негативизмът да управлява живота ни.
Ето няколко начина как да останем позитивни:

Не подхранвайте негативизма
Всички негативни енергии и същества не са свързани към вселената и нямат източник, от който да се хранят. Затова витаят в пространството и го търсят. Колкото повече се тревожиш, изразяваш страх или се паникьосваш, толкова повече привличаш отрицателната енергия да краде от живителните ти сили. Сам създаваш живота си и винаги помни, че си силен и ще продължаваш да бъдеш такъв.

Научи се да възвръщаш силите си
По-често или не, когато в нас се стаи негативна енергия, това се дължи на факта, че на някакво равнище самите ние сме токсични. Физически, емоционално и умствено. Всякакъв тип прочистване – на ума и тялото, ще ви помогне да възстановите силите си и да се почувствате по-добре.

Фокусирай се
Всеки в даден момент се е чувствал разпилян, разфокусиран и без твърда почва под краката си. Именно това са моментите, в които сме най-уязвими. Мислите ти са твоя лична отговорност и ако сам не ги контролираш, предоставяш възможност външен фактор да прави това вместо теб.
Вместо винаги да си намираш проблеми, се опитай да се фокусираш върху нещата, които ти се получават добре и хубавото в живота.

Внимателно подбирай източниците си на информация
Ежедневно сме бомбардирани от покварена и негативна информация в медиите и общественото пространство. Ако искаш да постигнеш трансформация на съзнанието си, трябва да се научиш да отсяваш.

Идентифицирай слабостите си
До един притежаваме слабости или неща, върху които трябва да поработим. Понякога те да в ума ни и мисловния ни процес, в уменията ни да общуваме или емоционалността ни. Точно те могат да се окажат тайните пролуки, през които негативната енергия се намърдва в организма ни. Ако не си идентифицирал точно къде са слабостите ти, няма как да се предпазиш.

Развивай се непрекъснато
Когато енергията не се движи, тя става мързелива. Според китайската медицина инертността е причината за всички заболявания. Ако искаш да си здрав, щастлив и позитивен, не допускай застояла енергия да се натрупва в организма ти. Инертността може да се задържа и в околната среда, затова казват, че чистотата те приближава една идея повече до божественото.

Разпръсквай светлината си
Най-силното оръжие на позитивизма е да бъдеш винаги себе си и да излъчваш личната си светлина свободно. Добрата енергия ще се връща към теб самия.