Емблематичен пейзаж, на който всеки русенец и гост на града би искал да се наслади в съчетание с изискана атмосфера и вкусни специалитети, приготвени от подбрани продукти. В допълнение от приятна за сетивата жива музика, гледка към река Дунав и високо ниво на обслужване гаранцията за добре изкарано време е на 100%. В такава приказна обстановка се потапят клиентите на приветливата лятна градина на ресторант „Ана палас“.
60-те места, които терасата с изглед към реката предлага, е притегателно място, особено през горещите дни и вечери. Освен с много цветя и зеленина, лятната градина впечатлява с модерен дървен навес, направен по модел на заведенията в Гърция и Турция, който осигурява приятна прохлада и завидна атмо-сфера. 
Особено предимство на ресторант „Ана палас“ е професионалното обслужване, което получава всеки негов гост. Сервитьорите са много добре подготвени и могат да предложат подходящо ястие и напитка за всеки вкус. 
Заведението предлага и вкусно обедно меню на атрактивни цени. Всеки ден клиентите могат да избират между няколко вида супи, салати, рибни, месни и постни ястия, както и приготвени на място десерти.
От няколко месеца ресторантът се радва на обновено основно меню като спазва традицията периодично да променя ястията, за да са винаги интересни на клиентите. Гостите могат да избират поръчката си от отделен рибен лист, който включва прясна дунавска риба. Всеки ден ресторантът получава доставка от прясна риба, а клиентите могат да се уверяват в това като вкусят уникалната рибена чорба.
Професионалистите в „Ана палас“ са готови да удовлетворят и най-взискателните вкусове или пък просто да утолят желанието на свой гост да хапне ястие извън изброените в менюто предложения. За готвачите не е проблем да изпълнят всяка клиентска поръчка и да импровизират на момента, стига да разполагат с необходимите продукти.
В основното меню могат да се открият специалитети от телешко, агнешко, свинско, пилешко и патешко месо, както и голямо разнообразие от салати. Сред най-изтънчените предложения са свински стек „Жерарди“, патешки филенца със сос „Ана Палас“, класически шницел по виенски, придружени от селектирана винена листа. В ресторанта се приготвят и домашни сладкиши, между които чийзкейкове и бисквитени торти.