"Тепърва ще се разнищи този скандал. Сигурен съм, че ще излязат още доста интересни неща. Това не е нормално нещо и не приемам една организация да функционира по този начин. Дано този скандал има верижна реакция и стигне до България и да се вземат същите мерки и проверки, които ще докажат абсолютно същото. Дочувам, че и в България има подобни неща. Щом посмяха да направят подобно нещо във ФИФА, защо да не го направят и в БФС?", заяви Любо Пенев, предаде репортер на БГНЕС.

Треньорът на ЦСКА обяви на днешната си пресконференция, че отборът му е готов за последния мач от този сезон срещу Литекс.

"Има три млади момчета, които ще попаднат в групата, но да изчакаме и утрешната тренировка. Не, няма да има експерименти с тактиката. Тя е уточнена и по нея се работи през цялата седмица. Не мога да кажа дали ще заложа на някой нов футболист. Справяме се с тренировките. Момчетата тренират на максимум. Надяваме се ситуацията да се изясни бързо. Предполагам, че това ще стане още другата седмица. На мен лично ситуацията не ми влияе. Питайте ме неща за тренировките. Аз не взимам решения за бъдещето на клуба. Има проблеми, но те не са от вчера. Да, тренирахме на друго място, но проблем с тока вече няма. Това да ни е единственият проблем...", заяви Любослав Пенев.

"Каквото трябва съм го казал на играчите. Всички те проявяват желание за работа и аз съм доволен. Не знам дали има човек, който да е наясно и да каже какво ще се случи с отбора. Не знам, нямам много информация. Аз съм на разположение. Ще коментираме след неделя. Нека да видим какво ще стане. В никакъв случай не ми е приятно това, което става, но това не е от 3-4 седмици, а от доста време. Разбира се, че не е нормално и дано да приключи добре за клуба", добави Пенев.

"Ще направим ротация, ще измислим нещо и ще имаме нападател. Това е! Преценяваме с какви играчи разполагаме и искаме да затворим добре първенството. Не, никой не е във ваканционно настроение. Имаме мач вдругиден. Не знам дали момчетата ще останат. Първо ситуацията трябва да се изясни, предполагам, че това чакат и футболистите. Моделът на Литекс може да заработи и за школата на ЦСКА. Така би трябвало да бъде. За развиване на младите таланти трябва перфектна инфраструктура. Ние имаме два терена. Панчарево гние, а тревното покритие на "Армията" е от времето, когато аз бях футболист", каза още Пенев.