Индийски студент се отказа от убежденията си, за да спаси дете. Миналият петък 22-годишният студент във Великобритания Харман Сингх бил у дома си. Изведнъж той чул свистене на спирачки на улицата и удар. Младежът погледнал през прозореца и видял, че кола е ударила момче, което отивало на училище. 
Минувачите веднага се втурнали да помогнат. Детето наистина е било пострадало сериозно, защото на няколко места от главата му шуртяла кръв. Една жена се опитала с ръце да притисне раните, за да спре кръвта, но не успяла.
Хората се запитали какво да направят докато дойдат лекарите. Харман Сингх се втурнал, пътьом снел своя тюрбан и пристегнал с него раните на детето.

Първо си човек!

Един от очевидците заснел случилото се. Снимките бързо се разпространили в социалните мрежи и сега Харман Сингх е герой в кралството. Всички жители на Острова са поразени от неговата постъпка. Във Великобритания хората са свикнали с хора като Харман и те знаят, че за хора като него няма сила, която да ги накара да смъкнат своя тюрбан, защото така той се отказва от убежденията си и дори върши смъртен грях.
А кадрите показват как Херман без да се замисли сваля тюрбана си, за да спаси дете.
Мъжът е родом от Индия, той е последовател на сикхизма. Религията му забранява да показва главата си гола пред други хора. "В този момент не съм мислил за тюрбана си. Бях изплашен от катастрофата и от шуртящата кръв от главата на детето. Мисля, че направих онова, което всеки човек е длъжен да направи в ситуация като тази“, казва той.

Харман Сингх и до момента приема възторжени поздравления във Facebook. "Хиляди хора ми написаха: Юнак! Благодаря на всички! Уверен съм, че много на мое място биха постъпили по същия начин", заключва той.
 

Благодарността не закъснява

По време на едно от медийните интервютата, дадени от него за случая, снимачният екип забелязва, че студентът живее в спартански условия. Те се организирали в знак на благодарности му подарили пластмасова маса, столове и легло. Жестът за младия мъж бил неоценим.