Изключително оспорвани и интересни бяха състезателните маншове от 4-ия кръг на Републиканския шампионат по мотокрос в Хасково. Зрителите край трасето станаха свидетели на майсторско каране, зрелищни изпреварвания, дисквалификация на победителя от МХ1 Николай Йовчев и нито един инцидент по време на Гран При Хасково.

При МХ65 сс. най-добрият Кристиян Иванов (КТМ) показа, че се намира в отлична форма и спечели безапелационно двата манша, прибавяйки нови 50 точки към актива си за генералното класиране на сезона. Втори в общото подреждане от кръга стана Димитър Грозданов (КТМ),а трети при най-малките се класира Християн Даков (КТМ).

В МХ 85сс. победител, триумфирайки в двата манша е Жулиян Георгиев (КТМ),а след него в класирането останаха Алекс Димитров(КТМ) и Николай Малинов (Кавазаки). Малинов показа голямо израстване и с чудесно каране през двата манша заслужено се качи на почетната стълбичка, оставяйки след себе си в подреждането Димитър Петров(КТМ) и Виктор Касабов(КТМ).

Много силно каране направи във втория манш Хакан Халми (КТМ) в МХ2, който тази година дебютира в този клас. През цялото време Халми удържа атаките на опитния Любомир Васев (Ямаха) и финишира първи. С общ сбор от 47 точки Хакан Халми е победител за кръга в МХ2, а Васев втори, въпреки победата си в първия манш. Същия актив като Хакан прибавя и Любо Васев, но при общ сбор от оценките за двата манша се взема под внимание втория, а в него Халми е победител. Трети се нареди Валентин Роглев (КТМ).

При МХ1 зрителите станаха свидетели на дисквалификация. Лидерът в класирането от първите три кръга Николай Йовчев (Хонда) спечели първия манш, а във втория Йовчев още в началото изпревари извън трасето Тодор Тотев (Хонда) и съдиите решиха, че ситуацията е извън правилата и въпреки ,че победи във втория , бяха отнети точките му и остана само с 25-те от първия манш. Така победител в МХ1 стана Тодор Тотев, който с общ сбор от 47 точки се качи на първото място . Втори и трети се наредиха Георги Георгиев(Сузуки) и Денислав Ангелов (КТМ). Николай Йовчев остана на 10-то място в общото подреждане.

В МХ победител с категорично каране и в двата манша завърши Мартин Тодоров (Ямаха). Втори в общото подреждане, а и в двата манша завърши Юлиян Райчев (Кавазаки) , а трети Веселин Малинов (Ямаха).

В 4-ия кръг на Републиканския шампионат в Хасково взеха участие 64 състезатели от 3 държави (Гърция, Молдова и България). Следващият кръг от календара по мотокрос ще бъде на 30,31 май на мотополигон "Козар Белене" в гр. Левски.