Треньорът Юрген Клоп, който за последен път води Борусия на „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд този сезон, се прости с феновете на тима с трогателно послание. Клоп напуска клуба през лятото, като му остава само още един мач начело на Борусия – финалът за Купата на Германия на 30-и май в Берлин.

След успеха над Вердер в последния кръг на Бундеслигата, Юрген Клоп се обърна към феновете, като видео посланието бе пуснато на екраните на „Сигнал Идуна Парк“.

„Не правя това на живо, защото в живота трябва да се учим от грешките си, така че реших да не казвам „Довиждане“, както го направих в Майнц, защото тогава плачех толкова силно, че гласът ми заседна в гърлото и никой не разбра какво исках да кажа. А за мен е важно да кажа „Довиждане“ на всички вас тук“, започна изказването си Юрген Клоп.

„Изминалите седем години за нас заедно приключват следващата седмица и това бе последният път, в който сме заедно тук на „Сигнал Идуна Парк“. Това бе моят дом. Това е невероятен стадион, невероятно място и то е такова, защото вие го правите такова. Наслаждавах се на всяка секунда тук - не само на стадиона, а като цяло и ви благодаря от дъното на сърцето си“, продължи немският специалист и добави:

„Моят треньорски екип и аз бяхме щастливи да дойдем тук през 2008-а година и ако има ситуация във футбола, в която всички печелят, то нашата беше такава. Прекарахме дълъг период от живота си заедно, минахме през много неща заедно, които остават в съзнанието ни. Аз лично ще нося положителните спомени в сърцето си /тук публиката избухна в аплодисменти/, надявам се и вие също.“

„Благодаря също така на президента Райнхард Раубал, изпълнителния директор Йоаким Вацке, спортния директор Михаел Цорк, както и на всеки един служител в Борусия Дортмунд. Вярвайте ми, може да сте горди с хора като тях, на които има пука за вашия клуб, защото всеки един човек, който работи в Борусия е фен на клуба. Не мисля, че това го има някъде другаде. Те правят всичко, на което са способни по най-добрия начин“, заяви още Юрген Клоп. „Беше удоволствие да работя с тези хора и беше огромна чест да работя за този клуб и за вас. Сега времето ни заедно приключи и мога само да ви посъветвам да не правите сравнения с мен със следващия треньор, защото сравненията обезличават страхотните спомени, които имаме и правят светлото бъдеще по-трудно. Този клуб има страхотно бъдеще и съм абсолютно сигурен в това“, коментира още Юрген Клоп и добави:

„Вие сте сензационни и получавате отличен треньор. Но пък ние все още имаме една цел за изпълнение през следващата седмица и би било чудесно да празнуваме заедно в центъра на Дортмунд следващата неделя. Още веднъж – благодаря ви много, много! Със сигурност ще се видим отново, със сигурост!“

На пресконференцията след двубоя Юрген Клоп пък това, че неговата история с Борусия е една от най-хубавите, която се е случвала във футбола и бе изпратен с аплодисменти от журналистите.