Братята Пламен и Иво, които станаха любимци на публиката, и особено на тийнейджърките, още с първото си изпълнение в X Factor, идват в Русе заедно с дует „Авеню“ за концерта им на 4 юни в Доходното здание. Двете усмихнати момчета дори ще изпеят две от песните на Заки и Боби.
20-годишният Пламен е студент втора година в НАТФИЗ и учи актьорско майсторство за драматичен театър. Преди това е завършил Музикалното училище в София, където сега пък учи 17-годишният Иво. Момчетата са от Добрич, където в ресторанта на родителите им е започнала музикалната им кариера. Сега живеят на квартира сами в столицата и поделят времето си между учението и музиката, в която са влюбени. И макар че първи за кастингите на X Factor се записал Иво, а Пламен се ентусиазирал покрай него, днес и двамата са убедени, че заедно трябва да извървят пътя към голямата сцена.
Когато им остане малко време, братята обичат да играят тенис на маса, а зимата да карат ски. Но си имат и любими индивидуални спортни занимания - Пламен предпочита билярд, а Иво - голф. И като всички млади хора обичат да се забавляват, а Иво винаги е душата на компанията.
Специално за читателите на „Утро“ Пламен и Иво се съгласиха да отговорят на няколко въпроса за съвместното им турне с дует „Авеню“.


- На сцената на X Factor бяхте наречени новото „Авеню“, а сега сте главни участници в тяхното турне. Как се чувствате? Бяхте ли изненадани, когато ви предложиха да участвате? 
Иво: Разбира се, Заки ни предложи още когато обмисляха идеята и се съгласихме веднага! Страхотно е усещането да сме на една сцена с един от най-успешните дуети в България.
Пламен: Чувстваме се много специални като гост изпълнители на това турне, защото концертите на „Авеню“ протичат по много плавен начин, публиката се наслаждава на музиката, която правят Заки и Боби. Ние с брат ми сме изключително щастливи и благодарни, че ни направиха част от това турне. 
- Намирате ли някаква прилика между тях и вас? 
Иво: Има доста прилики, например единият е доста по-висок от другия.
Пламен: Ако имаме някаква прилика, то аз съм Заки, а Иво е Боби. 
- В работата с „Авеню“ сте успели да се запознаете отблизо с музиката им. Има ли парче, което не е чак толкова популярно, а би трябвало всеки да чуе? 
Иво: Доста са тези парчета. На нас едно от любимите ни стана So many miles... Чуйте го!
Пламен: „Авеню“ имат великолепни песни, които предават на публиката по възможно най-добрия начин. 
- Как мина първият концерт в Бургас? 
Иво: Първият беше особено вълнуващ, тъй като „Авеню“ не бяха организирали концерт от доста време. Публиката се вълнуваше много и ни зареди със силна, положителна енергия.
Пламен: Концертът в Бургас мина супер яко, нямам търпение за следващия! 
- Очакваме ви съвсем скоро в Русе. Имате ли някакви спомени или приятели в този град? 
Иво: В Русе сме идвали два или три пъти. Скоро пак посетихме града за едно участие и сме очаровани! Има много хора, които ни подкрепят, и нямаме търпение отново да се срещнем.
Пламен: Скоро бяхме в Русе на участие. Имам и приятели от вашия град, с които скоро ще се видим. 
- Ако трябва да определите русенската публика с една дума, коя би била тя? 
Иво: Всеотдайна!
Пламен: След концерта с „Авеню“ може би ще мога да отговоря.
- С какво се занимавате след края на шоуто? 
Иво: Първият ни сингъл е почти готов. Остана само да заснемем видеото и съвсем скоро ще разберете какво ще пеят хората цяло лято... Ходим по участия, учим колкото се може повече и се забавляваме.
Пламен: Песента ни е готова, в момента обсъждаме клипа, другия месец братя Добреви пускат парче! 
- Поддържате ли отношения с други участници от шоуто? 
Иво: Да, супер сме близки все още. Постоянно си ходим на гости и се събираме всички.
Пламен: Поддържаме връзка с почти всички от формата, което много ни радва! 
- Успявате ли да съчетавате ученето и следването в НАТФИЗ с музикалните ангажименти? 
Иво: Доста е трудно, но мисля че успяваме.
Пламен: Много трудно съчетавам музиката с актьорството, но няма да спра нито едното, нито другото. 
- Какво предстои в професионален план? 
Иво: Както казах, готов е първият ни сингъл, в  който ще участват още двама артисти на Virginia Records. Работим и по втората ни песен, която до няколко седмици също ще е завършена.
Пламен: Предстои ни изграждане на музикална кариера, с продуцентите ни работим по няколко проекта. 
- Как ще прекарате лятото? Ще почивате ли и какво означава добре прекарана почивка? 
Иво: Лятото ни очакват турнета, участия, приятели, слънце, купони и само хубави неща. Почивката ще е дивеене, сега ни е времето да живеем, не да почиваме.
Пламен: Лятото се очертава много яко, освен турнето с „Авеню“, ще участваме в още две турнета, ще правим песни, ще се наслаждаваме на живота, а за почивка не сме мислили. 
- С кой световен дует си пожелавате да направите турне? 
Иво: Световните дуети не са много, харесват ни индивидуални изпълнители като Крис Браун, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк... 
Пламен: Пожелавам си ние да станем световно известни (смее се)! А иначе - да сме здрави и да радваме хората с хубава музика.