Три от най-популярните модели на „Пежо“ са достъпни днес и утре за пробно шофиране за всеки желаещ в Русе. За да се насладите на автомобилите с типично френски дух на шармантност, чар, изисканост и дискретен лукс, е достатъчно само да отидете до временния изнесен шоурум на открито на „София Франс Ауто“ до паметника на Альоша, да покажете валидна шофьорска книжка и да заявите желание да покарате някоя от колите. Нещо повече - организаторите ще ви направят подарък. Всеки тест носи талон за 10% отстъпка за труд и части в автосервиза на компанията на ул.“Иван Ведър“5 до края на годината.
За пробно шофиране ще бъде изваден 208, който въпреки компактните си размери предлага удобства и сигурност на по-висок клас, блестящият 308, определен за Автомобил на годината в Европа за 2014 година, и впечатляващата лимузина 508.
Всъщност акцентът е точно 508 и е в състояние да заинтригува дори и онези, които не се интересуват от френски коли. Точно лимузината с лъв на капака води атаката, която разбива на пух и прах всички предубеждения.
Дизайнът съчетава елегантност, пред която никой не може да остане равнодушен, с внушения за мощ, здравина и солидност. Интериорът допълва и развива усещането за ексклузивност, но най-важното в един автомобил е пътното поведение, разбира се. Тук французите показват защо е важно една компания да има зад гърба си вековна история. Окачването е настроено според златното сечение между комфорт и стабилност, системите за безопасност са готови да се намесят във всяка критична ситуация, а двигателите теглят отривисто и мощно, без да карат шофьора да си задава неприятни въпроси на бензиностанцията.
В русенския тест ще бъде представен един специален двигател, който задължително трябва да се усети. Това е BlueHDi дизелът със запас от 180 конски сили, който постига най-добрия баланс между мощност, разход на гориво и отделяне на вредни емисии. За екологичните натури има едно още по-добро предложение - 508 Hybrid4, в който с помощта на регулатора, интегриран в централната колона, може да се направи избор между 4 възможни режима Auto, Sport, 4WD и ZEV.
Но една лична среща винаги е струвала повече от 1000 думи. Затова е най-добре всеки сам да се запознае с автомобилите и да прецени качествата им. Днес и утре „София Франс Ауто“ дава тази възможност на русенци.